Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Catlady probeert te klussen

“Weet waar je aan begint!” Zeiden m’n ouders nog voordat ik mijn eerste (corona-)kat adopteerde. En ik had inderdaad geen idee waar ik aan begon. Ik dacht dat het lieve en nette beesten waren, maar NEE! Katten poepen en piesen de hele dag door, maken alles kapot, likken eerst aan hun aars en dan aan je gezicht, en kosten klauwen met geld. Ik weet nog niet precies wat ik ervoor terugkrijg - behalve een huis vol met haren - maar ik wil ze wel gelukkig houden. (Anders vermoorden ze me in mijn slaap.)

Goed, na twee jaar corona heb ik dus twee pluizenbollen in huis: Mickey en Tijs. En heel veel kattentroep. En kattentroep bestaat er in 2 categorieën: cheap & lelijk of design & focking duur. En ik heb besloten een eigen tussenoptie te vinden. Design – want ik heb het zelf ontworpen dus is het per definitie ‘design’. En kwalitatief – iets wat niet in elkaar stort als de kat ernaar mauwt.

Deze Catlady gaat dus klussen.

Je weet pas dat je iets niet kan, als je het hebt geprobeerd en hebt gefaald. In theorie kan ik dus klussen. Maar in de praktijk…. Ook als je niets met katten hebt, volg dan dit avontuur want het wordt geheid vermakelijk.

Ik begin met de kattenbak, want dit is hoe een standaard kattenbak eruit ziet. En die hele kap moet eraf elke keer als je poep wil scheppen. Er zijn ook wel wat designy opties, maar die zijn of duur of niet praktisch. Want, katten piesen graag tegen de zijkant, en dan loopt het gele straaltje zo via de pootjes op je vloer. Je kan een bak ook in een kastje zetten, maar dat maakt verschonen wel weer uitdagender. Ohh en per kat heb je er 1,5 bak nodig…

Daarnaast hebben kattenbakken hebben nog een grote uitdaging: het grind. Kattengrind is top: je kat piest, het wordt een geurvrij klontje die je er later zo uit schept. MAAR dat grind blijft ook aan de pootjes kleven, dus lopen ze het door het hele huis. Je hebt uitloopmatten, maar daar springen mijn katten zo overheen.

Dus mijn design moet:

-       Mooi zijn,

-       Anti-lek,

-       Niet te klein,

-       Grind verspreiding tegengaan,

-       Opberger voor schepje hebben.

 

Ik heb eerst een ‘design’ aka tekening gemaakt.

Wat erg leek op een lange-vinger-taart.

 

Het in geïnspireerd op deze ‘cat tree’ die slechts 7.700 euro kost!!!! (Ja ik zei toch dat kattentroep *** duur is!)

Het prototype 

Als ik iets heb geleerd van mijn jaren in de creatieve sector - is dat je eerst een solide plan moet maken. Dus ik heb een prototype gemaakt van kartonnen verhuisdozen en duct-tape. Zo kon ik het formaat testen, en of mijn katten het niet eng vonden. (De testfilmpjes van het prototype vind je op mijn insta: @justrosez)

Nog een paar kleine aanpassingen gedaan op het design. Handvat links, scharnier halverwege, zodat links een klep wordt en rechts fixed.

Tijd om het in het echie te maken! Let’s get some wood!

Lees verder voor deel 2 >




Het Pandapunten Spaarsysteem: 2e druk en 3 award nominaties!